Studenten van het HMC zijn beste meubelmakers van Nederland

25 maart 2019

Van 20 t/m 22 maart 2019 organiseerde WorldSkills Netherlands weer de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. HMC’er Guus van Velthuijsen mag zich weer beste meubelmaker van Nederland noemen. Student Bauke-Jan Beverloo wist Guus net niet van zijn troon te stoten, hij werd tweede tijdens deze finale van meubelmaker.

Goud voor meubelmaker Guus
Vorig jaar deed Guus voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkills. Als nieuwkomer wist hij toen ook de titel van beste meubelmaker in de wacht te slepen. Na heel veel trainen en oefenen deed hij mee aan de EuroSkills in Boedapest. Guus werd toen zesde van Europa. ‘Dit was een onvergetelijke ervaring. Ik heb destijds heel veel getraind om dit resultaat te behalen en uiteindelijk besloten om nog een keer mee te doen’, vertelt Guus. En met succes afgelopen vrijdag won hij voor de tweede keer de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’. Een geweldige prestatie! Guus gaat nu verder trainen voor de WorldSkills van 22 t/m 27 augustus in Kazan (Rusland). Wordt hij de beste meubelmaker van de wereld?

Zilver voor meubelmaker Bauke-Jan
Bauke-Jan is eerstejaars en volgt een BBL opleiding bij het HMC. Hij deed voor de eerste keer mee aan de wedstrijd van WorldSkills. ‘Het skills avontuur was voor mij echt een uitdaging met allemaal nieuwe ervaringen. Ik ben heel blij met mijn tweede plek’, vertelt Bauke-Jan.

V.l.n.r. Bauke-Jan en Guus

Andere wedstrijden
Het HMC deed niet alleen mee aan de finale van meubelmaker, maar deed ook mee aan de finale van Verkoopspecialist en Interieuradviseur. Afgelopen vrijdag werd Amira bij verkoopspecialist vierde. Een hele goede prestatie voor deze eerstejaars student! Op 8 en 9 maart was de nationale finale interieuradviseur. Roos werd hier tweede en Christy vijfde. Lees hier meer over deze finale.

Amira aan het werk tijdens de finale verkoopspecialist