Studenten vissen de stad Rotterdam schoon

05 september 2019

Vierhonderd studenten van het HMC zamelen vandaag plastic afval in voor de bouw van een object voor de stad Rotterdam. Tijdens deze zogenaamde ‘Plastic Vissen Estafette’ willen de studenten, gemeente Rotterdam en Plastic Whale laten zien, dat afval heel waardevol is.

Initiatiefneemster Karin Hille van Plastic Whale in Rotterdam: “We zetten ons al jaren in voor Rotterdamse plasticvrije wateren met de hulp van bedrijven en scholen. Geweldig dat we nu met studenten van het HMC aan de slag gaan.”

Kick off duurzaamheid
De actie is de kick off van het project Duurzaamheid in Rotterdam, dat wordt gestart om de bewustwording over duurzaamheid en circulariteit onder studenten te vergroten. Het HMC heeft het project opgezet om steeds meer studenten met duurzame materialen te laten werken. Eerste- en hogerejaars studenten werken dit collegejaar samen om van het ingezamelde plastic een object voor de stad te maken. Zij presenteren hun creatie tijdens de jaarlijkse Eindexamenexpo van het HMC op 7 en 8 juli 2020. Vorig schooljaar is de locatie Amsterdam al gestart met dit project, lees hier wat er allemaal gedaan is.

Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie): “Het verzamelde afval krijgt een tweede leven als mooi object voor de stad. Zo is de cirkel weer rond en wordt zooi weer mooi. Een waardevol en goed initiatief dat bijdraagt aan de afvalverminderingsopgave en de ambitieuze hergebruikambitie van Rotterdam.”

05 september 2019 | Duurzaamheid