Terugblik op de HoutPro+ beurs: veel (oud)-HMC’ers aanwezig!

07 november 2022

Van 1 t/m 4 november was de vakbeurs HoutPro+ en het HMC was erbij! Met een stand. Niet zomaar een stand, het HMC stond er met een Tiny House! Studenten van de opleiding Houttechniek legden ter plekke de laatste hand aan dit unieke project. Het waren geslaagden dagen, vol met nieuwe ontmoetingen, interessante gesprekken en ook wel een beetje een reünie. Op diverse plekken lieten (oud)-HMC’ers zich zien. We vertellen je er graag meer over!

De officiële opening van het Tiny House
Op vrijdag 4 november was de officiële opening van het Tiny House. Locatiedirecteur Marjolein Hesselink en teamleider Steve de Jonge opende gezamenlijk het Tiny House met de studenten en bezoekers van de beurs!

HMC Talent Awards van Baars & Bloemhoff uitgereikt
Tijdens de eindexamenexpositie van het HMC heeft Baars & Bloemhoff studenten uitgekozen die hun werk mochten laten zien tijdens de HoutPro+ beurs! Bezoekers konden stemmen op hun favoriete HMC talent van de toekomst! En er is volop gestemd! Met maar liefst 45,3% van de stemmen is de winnaar van de HMC Talent Awards 2022 Ties de Vos geworden met het meubel “Het Begin”!!! Zoals de jury het al eerder beschreef: “Deze modulaire kast van onder andere buistriplex en gebogen HI-MACS delen toont next level materiaalgebruik. De spannende over-the-top verbindingen zijn recyclebaar en buigbaar, een spannend geheel!” Ties ontvangt een materialencheque t.w.v. €250 van Baars & Bloemhoff! Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Studenten lopen stage bij Blok Plaatmateriaal
Bij het bedrijf Blok Plaatmateriaal lopen de studenten Pip en Levi stage. Zij hebben o.a. meegedacht met de stand van Blok en hebben deze tekening op onderstaande foto zelf getekend. Erg tof!

Het samenwerkingsproject ALLVIEW
Tijdens de beurs vertelden HMC medewerkers ook over het project ALLVIEW. Het doel van Allview is om wereldwijd oplossingen te vinden voor uitdagingen in de Hout- en meubelindustrie. Thema’s die centraal staan zijn; circulaire economie, industrie 4.0 en AAL (active assistent living). Meer weten? Lees dit artikel. Of mail naar allview@hmcollege.nl.

Studenten bezochten de beurs
De huidige HMC studenten kwamen ook langs bij de beurs. Zij kregen een vragenlijst mee om zoveel mogelijk contacten te leggen en inspiratie op te doen voor hun opleidingen.

We werken samen met de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie) en de SSWT (Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie). Deze samenwerking hebben we om het vak te promoten en een ingang te bieden naar het bedrijfsleven.