#3: Maken en kraken bij de tweede hackathon van het HMC Innovatielab

15 mei 2023

Afgelopen maand was de laatste hackathon van het project HMC Innovatielab, waarbij het gaat om de leeromgeving van de toekomst met centrale thema’s als circulariteit en innovatie. Eerder dit schooljaar kwam de projectgroep, bestaande uit studenten, docenten en andere professionals, al twee keer eerder samen. Hierbij is de start en het vervolg aan dit project gegeven. Dit keer was het tijd om de plannen verder uit te werken tijdens de ‘maakdag’.

Van idee tot presentatie
Er zijn vijf projectgroepen gevormd, welke ieder aan de slag ging met het verder uitwerken van hun ideeën die zij tijdens de vorige hackathon gevormd hadden. De vierkoppige jury die zich over de plannen heeft gebogen bestond uit vertegenwoordigers van verschillende partijen zoals het hbo, de gemeente Amsterdam, The Substitute en de locatiedirecteur van de HMC-vestiging Amsterdam. Benieuwd naar de verschillende ideeën en presentaties van de groepen? En benieuwd welke groep de jury als winnaar gekozen heeft? Je leest het allemaal hier.

Winnend idee komt tot leven 
Het winnende idee gaat verder uitgewerkt worden en zal als tastbaar idee een plaats krijgen bij het HMC. Ook wordt het concept gepresenteerd tijdens het kennisevent ‘Meubelbranche in transitie’, op 6 juni in Pakhuis de Zwijger en op het jaarlijkse mbo-diner op donderdag 26 juni.

Bekijk de terugblik op deze dag hieronder.

Meer info lees je hier op de blog van docent HMC en lid van HMC Innovatielab, Marco Cornelisse.

15 mei 2023 | Duurzaamheid, Evenementen