Meubelmakers strijden om een plek in de finale van Skills Heroes

17 december 2019

In maart 2020 organiseert WorldSkills Netherlands weer de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden, waarin het HMC hopelijk weer gaat strijden om podiumplaatsen op nationaal niveau. In oktober waren de voorrondes op het HMC om HMC’ers te selecteren voor de vakwedstrijden. Bauke-Jan Beverloo en Jelle Hartman werden eerste en tweede bij de HMC voorronde. Ze hadden zes uur de tijd voor het maken van een tafeltje, bestaande uit een frame met pen-en-gatverbindingen met rechthoekige gaten en verjongde poten en een los, precies passend blad. Bauke-Jan en Jelle staan op woensdag 18 december in de kwalificatiewedstrijd voor de meubelmakers.

De kwalificatiewedstrijd wordt georganiseerd door het Koning Willem I College in Den Bosch. Aan de kwalificatiewedstrijd doen in totaal 14 meubelmakers mee van verschillende scholen. Van het HMC doen Bauke-Jan Beverloo en Jelle Hartman mee. Bauke-Jan deed vorig jaar ook al mee en werd doen in de finale tweede van Nederland. HMC’er Guus werd toen eerste en mocht mee doen met WorldSkills. Jelle doet voor de eerste keer mee. ‘Ik wil graag nieuwe dingen leren en zien. Ik vind het altijd leuk om te winnen, maar de ervaring is voor mij belangrijker!’

    

Bauke-Jan                                                               Jelle

Andere kwalificatiewedstrijden
Op 31 januari 2020 zijn de kwalificatiewedstrijden van Verkoopspecialist en Interieuradviseur bij het Vista College in Heerlen). Tijs van Erk en Amira Gajadhar doen mee met de wedstrijd Verkoopspecialist. Maud Botman en Kimberley Faassen doen mee aan de wedstrijd Interieuradviseur.

Finales
De finales voor alle drie de wedstrijden vinden plaatsen van 4 – 6 maart 2020 bij het WTC Expo in Leeuwarden.

We wensen Bauke-Jan en Jelle heel veel succes tijdens de wedstrijd!

17 december 2019 | Meubelmaker, Skills Heroes, Wedstrijden