Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Niveau 2 ■ BOL/BBL ■ 2 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25924
Als meubelmaker / interieurbouwer ben je werkzaam in een meubelmakerij, meubelfabriek of een (scheeps)interieurbouwbedrijf. Hier maak je meubels, zoals stoelen, kasten en bedden, maar ook interieurbouwonderdelen zoals wand- en plafondafwerkingen voor woningen/bedrijfspanden of schepen. Vaak zijn de meubels al ontworpen en zorg jij dat ze daadwerkelijk gemaakt gaan worden. Aan de hand van werktekeningen weet je met welk handgereedschap of houtbewerkingmachines je het meubel kunt maken en van welk materiaal je het gaat maken.  Vervolgens ga je het monteren. Onder toezicht voer je zelfstandig werkzaamheden uit.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het fijnbewerken van hout, het hanteren van (hand)gereedschappen en machines en het bedenken en maken van constructies. Ook leer je je werk goed te organiseren en het samenwerken met anderen. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als meubelmaker
Na deze opleiding kun je gaan werken als meubelmaker, (scheeps)interieurbouwer, decorbouwer of als keuken- en/of meubelsteller. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Je kunt ervoor kiezen om in te stromen in het tweede leerjaar van de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 3 en in twee jaar je diploma te behalen. Of in te stromen in het 2e leerjaar van de opleiding meubelmaker/(scheepsinterieurbouwer niveau 4 en in drie jaar je diploma te behalen. Dit wordt individueel bekeken en met je besproken.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.