Werkvoorbereider meubelindustrie / (scheeps)interieurbouwer (doorstromers)

Niveau 4 ■ BOL/BBL ■ 1 jaar/2 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25927
Als werkvoorbereider voer je alle voorbereidende werkzaamheden voor de productie uit. Daarbij stem je werkzaamheden van verschillende afdelingen af, zodat het werk zo efficiënt en effectief mogelijk wordt uitgevoerd. Je werkt nauwkeurig, klantgericht en kostenbewust. Je communiceert met collega’s, leveranciers en klanten. Je houdt je bezig met inmeten van gebouwen of scheepsruimtes en het maken van productiegegevens, zoals schetsen werktekeningen, materiaalstaten en voorprogrammeren van de CNC-gestuurde machines. Daarnaast calculeer je en maak je offertes voor klanten en bestel je materialen voor de projecten. Bij problemen of knelpunten bedenk je passende oplossingen.

Let op: Deze opleiding kun je alleen volgen als je de mbo opleiding op niveau 3 van allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer hebt afgerond of de eerste twee jaar van niveau 4 ondernemend meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer voldoende hebt afgerond. De opleiding bieden we als volgt aan:

  • BBL, 2 jaar, Amsterdam
  • BBL, 2 jaar, Rotterdam
  • BOL, 1 jaar, Rotterdam

De lessen
Je leert alles over het werk voorbereiden in de context van je vak en je maakt kennis met alle voorkomende werkzaamheden. Je leert om uit te zoeken wat de best passende oplossing is in verschillende situaties. Daarnaast leer je werken met verschillende softwareprogramma’s die in de werkvoorbereiding gebruikt worden. Je verdiept je vakkennis verder uit en leert dit deskundig toe te passen. Ook leer je met werkdruk om te gaan en tegelijkertijd zorgvuldig te blijven. Je ontwikkelt je communicatievaardigheden om de samenwerking met klanten, collega’s en leveranciers te bevorderen, zonder het bedrijfsbelang uit het oog te verliezen. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Werkvoorbereider meubelindustrie
Na deze opleiding kun je gaan werken als werkvoorbereider, projectcoördinator, projectleider, calculator of inkoper.

Niveau 4 BBL Werkvoorbereider
Je kunt deze opleiding ook in BBL-variant volgen. Om in te stromen op niveau 4 is het noodzakelijk dat je een verwante opleiding op niveau 3 hebt afgerond met een diploma. Ook heb je daarvoor een baan nodig als werkvoorbereider in de branche bij een erkend leerbedrijf voor die opleiding. Op school komen naast de projecten en vaktheorie ook vakken als Nederlands, Engels en rekenen aan bod.

 

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.