Uitslag voorrondes Skills Heroes bekend!

03 november 2020

In maart 2021 organiseert WorldSkills Netherlands in samenwerking met andere mbo scholen weer de jaarlijkse vakwedstrijden. Ook dit jaar gaan studenten van het HMC weer strijden om podiumplaatsen op nationaal niveau. Afgelopen weekenden zijn binnen het HMC voorrondes gehouden voor de wedstrijden Verkoopspecialist, Interieuradviseur en Meubelmaker. De beste studenten vormen vanaf nu Team HMC en gaan door naar de landelijke finales.

Verkoopspecialist
Drie studenten van de opleiding Verkoopspecialist deden mee aan de voorronde in Rotterdam. Ze gingen aan de slag met een moodboard (concept) en een artikelpresentatie. Ze voerden werkoverleg en vervolgens een verkoopgesprek. Dit ging Isa de Vlaam het beste af, gevolgd door Romy van der Heiden. Zij gaan in maart 2021 bij het Hoornbeeck College meedoen aan de finale; het Nederlands Kampioenschap.

Interieuradviseur
In totaal deden twaalf studenten van de opleiding Interieuradviseurs mee aan de voorronde. Zij kregen als opdracht om een concept richting voorlopig ontwerp te ontwikkelen voor een winkel annex koffiebar met de naam Blue Coffee. Hierbij waren sfeer, kleur en aansluiting bij trends en ontwikkelingen belangrijk. Natuurlijk moesten de behoeften van de klant ook meegenomen worden. Isan de Lijster deed dit het beste en veroverde de eerste plaats. Maud Botman werd tweede. Zij gaan op 19 maart 2021 in de finale in de Woonmall Alexandrium strijden voor het Nederlands Kampioenschap.

Meubelmaker
Bij de opleiding Meubelmaker deden dit jaar vijftien studenten mee aan de voorronde. Ze hadden zes uur de tijd voor het maken van een tafeltje. Het frame bestond uit poten en regels die op de hoeken in elkaar schoven. Er moest een blad gemaakt worden met gefineerde randen dat precies in het frame moest passen. Uiteindelijk werd Jelle Hartman eerste. Christel Loiseau veroverde de tweede plaats. Jelle en Christel strijden op 10 maart 2021 bij ROC van Twente om de nationale titel.

Team HMC compleet
Met deze uitslagen is Team HMC compleet en kunnen we beginnen aan de voorbereidingen voor de finales!

Voor in de agenda
• 10 maart 2021: Finale Meubelmaker (ROC van Twente)
• 19 maart 2021: Finale Interieuradviseur (Woonmall Alexandrium (HMC), Rotterdam)
• Maart 2021 (ntb): Finale Verkoopspecialist (Hoornbeeck College)

03 november 2020 | Skills Heroes, Wedstrijden